• Greenheck Health & Wellness Center
  • Greenheck Health & Wellness Center

Greenheck Health & Wellness Center

Schofield, WI
Delivery Method: Design-Build
Architect: Ellis Construction

Renovate an existing 6,100 square-foot industrial building for adaptive reuse as a clinic and fitness gymnasium in a contemporary atmosphere, with a vestibule to allow after-hours access to the gym. Architectural metal panels, new canopies and the large louvers made by Greenheck create a modern makeover for the facility and distinguish it from the neighboring industrial buildings. The project includes two important “green” construction methods: (1) adaptive re-use of an existing building for a new function, (2) complete retrofit of insulation to the thermal envelope to cut down on heat loss.

2014 BUILD Wisconsin Award, design-build renovation category, Associated General Contractors of Wisconsin.

Related Projects